Parkfestival vooral voor de kinderen top

Met hoeveel aandacht en plezier beschilder je de trekhaak van een sloopauto? Het meisje op de foto zag het zaterdag 8 juli 2023 tijdens het Parkfestival Berghuizen Ontspoort zichtbaar zitten. Met passie en plezier voltooide ze haar kleine maar dankbare taak.

ZomerStart met ontwapenende optredens

ZomerStart met ontwapenende optredens

De ZomerStart op de muziekkoepel in Park Stakenkamp kenmerkte zich woensdagavond 4 juni 2023 vooral door ontwapenende optredens van veelal jonge mensen, die hun onmiskenbare talenten enthousiast naar voren brachten voor een dankbaar publiek.

Volle koepelvloer voor de allerjongsten

Volle koepelvloer voor Debora en de allerjongsten

Theatermaker Debora ter Horst nam zondagmorgen 4 juni 2023 met een grote groep kinderen van drie tot en met zeven jaar plaats onder het dak van de muziekkoepel. Ze nam aan de hand van haar koffers – met inhoud – de kinderen mee op reis, zong liedjes met hen maar nam ze ook mee het park in om op diverse manieren op blote voetjes dingen te zien en met name te ervaren.

Vrouwen van Confetti maken op muziekkoepel rolstoelers blij

Vrouwen van Confetti maken op muziekkoepel rolstoelers blij

Wat een ensemble van elementen dinsdagavond 30 mei 2023 in Park Stakenkamp. Het donkerrood en lichtgroen van de bijzondere bomen. Daaronder de muziekkoepel met een zeven vrouwen sterk koor, dat door de schitterende repertoirekeuze enorme verlangens naar de tijd van de arbeidsvitaminen en de eerste televisie wist los te weken. 

En vóór de koepel in hun rolstoelen op het gras met achter hen de zekere en veilige hand van hun duwers en begeleiders ruim 80 bewoners van de Oldenzaalse zorgcentra. Zij genoten zichtbaar, niet alleen van deze zachte lenteavond maar ook van de heerlijke muziek en zang en van de mooie route tijdens de openingsavond van de  Wandel4Daagse.

Welluidende klanken Bonkenbarg lokken vele bezoekers

Welluidende klanken Bonkenbarg lokken vele bezoekers

Voor zo’n 200 enthousiaste bezoekers heeft de Bonkenbargkapel uit Oldenzaal zondagmiddag 30 april 2023 een geslaagd optreden verzorgd op de muziekkoepel in Park Stakenkamp. De bezoekers waaronder vaste fans van de kapel klapten en zongen volop mee.

Mooi ritmisch concert slagwerkgroep Semper

De slagwerkgroep van Semper Crescendo verzorgde zondag 11 september 2022 een geslaagd optreden op de stedelijke muziekkoepel. De ritmes klonken fraai in Park Stakenkamp. Passerend publiek en vaste fans van de slagwerkers en Semper Crescendo als muziekvereniging genoten volop van de drumkunsten. Het concert werd eerder vanwege slechte weersomstandigheden afgelast en verplaatst naar 11 september.

Klik op onderstaande link voor een verslagje op de wijkkrant Hallo Berghuizen.

Slagwerkers Semper geven mooie show – Hallo Berghuizen

Kristalheldere stemmen onder het koepeldak

Jongemannenkoren die de hele dag bijeen waren en optraden in en op diverse locaties in de binnenstad hielden zaterdagavond 24 juni 2022 hun sfeervolle afterglow op de muziekkoepel in Zuid-Berghuizen. Het publiek zat gezellig op stoelen voor de koepel, in het gras of luisterde naar de  kristalheldere stemmen gezeten op het fietszadel met een been aan de grond

De opening van de muziekkoepel

De Oldenzaalse muziekkoepel in Park Stakenkamp werd zondag 12 juni 2023 geopend door wethouder Evelien Zinkweg en initiatiefnemer voor de afbouw Felix Nijland. Veel muzikanten, koren en orkesten traden op.