Vrouwen van Confetti maken op muziekkoepel rolstoelers blij

Wat een ensemble van elementen dinsdagavond in Park Stakenkamp. Het donkerrood en lichtgroen van de bijzondere bomen. Daaronder de muziekkoepel met een zeven vrouwen sterk koor, dat door de schitterende repertoirekeuze enorme verlangens naar de tijd van de arbeidsvitaminen en de eerste televisie wist los te weken. 
En vóór de koepel in hun rolstoelen op het gras met achter hen de zekere en veilige hand van hun duwers en begeleiders ruim 80 bewoners van de Oldenzaalse zorgcentra. Zij genoten zichtbaar, niet alleen van deze zachte lenteavond maar ook van de heerlijke muziek en zang en van de mooie route tijdens de openingsavond van de  Wandel4Daagse. De diamanten editie, want al zestig jaar verkent het wandellegioen nu al de groene omgeving van de Boeskoolstad. De rolstoelers nemen daarbij een belangrijke plek in. Geweldig dat ze dit jaar de koepel hadden uitgezocht voor hun belevingsvolle tussenstop. 
De activiteitenbegeleiders van de zorginstellingen hadden een chauffeur met bus laten komen om extra stoelen uit te laden en bakjes met kaas en harde worst. Even later gevolgd door bananen en appels, die gretig aftrek vonden. Onder de rolstoeldeelnemers zagen we vele vertrouwde gezichten uit Zuid-Berghuizen; mannen en vrouwen die ooit zo actief waren bij de voetbalclub of in een andere vereniging en nu nog een avond op vertrouwd terrein waren.  
Helemaal achteraan onze alleskunner, drukker en kantinebaas van vroeger Fons Christenhusz. In zijn scootmobiel reed hij in stijl langs de koepel en maakte een sierlijke stop om met een armzwaai de vrouwen van het koor Confetti te bedanken. Die begonnen nog maar eens aan een nieuw lied uit hun aanstekelijke repertoire. Auf wiedersehen! Het was mooi, heel mooi, vooral de afsluitende polonaise van de enthousiaste koorvrouwen over de groene weide in het park. Hiervoor zijn ons ontmoetingspark, de huiskamer van de wijk Stakenboer en onze muziekkoepel nu helemaal bedoeld.

Tekst: Felix Nijland. Foto’s: Hans Muijderman.