Euregio Bigband swingt op de muziekkoepel

Liefhebbers van een grote bigband komen zondag 12 mei aan hun trekken bij de muziekkoepel in Park Stakenkamp. Dan verzorgt namelijk de Euregio Bigband uit Gronau een ruim anderhalf uur durend Moederdagconcert.

Cadeautje voor alle moeders op de muziekkoepel in Oldenzaal

Moederdagconcert met Euregio Bigband

 
Het 20 mannen en vrouwen tellende orkest bestaat uit musici uit zowel het Nederlandse als Duitse grensgebied. Het staat onder leiding van de van oorsprong Oekraïnse dirigente Natalie Schiemann en kent enkele gerenommeerde solisten. De bigband kwam in 2004 voort uit De Euregio Kapelle, die al sinds 1982 bestond. De Euregio Bigband is dan ook een orkest met een lange geschiedenis. Regelmatig worden grote concerten gegeven, zoals in de Bürgerhalle in Gronau maar het bijna professionele orkest treedt ook op tijdens de Jazzdagen in de Duitse grensstad.
 
De muziekkoepel haakt met het concert in op de grensoverschrijdende tendens moeders op Moederdag ergens mee naar toe te nemen, bijvoorbeeld naar een mooi concert. Als het zoals vorige week zondag tijdens de Bandjesmiddag op de muziekkoepel mooi weer is, biedt het prachtige Park Stakenkamp daartoe een uitgelezen mogelijkheid. Er mag gerust een picknickmand worden meegenomen. 
 
Dirigente Natalie Schiemann heeft toegezegd op de muziekkoepel een powerful repertoire ten gehore te brengen. Daarmee zal ze de vele liefhebbers van blaas- en bigband muziek in deze regio een groot plezier doen. Zij zal deze zomer nog een keer haar opwachting maken in Oldenzaal. Zondagmiddag 23 juni treedt zij namelijk op met een Oekraïns Ensemble uit het Münsterland tijdens het multiculturele evenement Gastvrij Oldenzaal, op en rondom de muziekkoepel. Een samenwerkingsproject van de gemeente Oldenzaal, FC Twente Scoren in de wijk en de muziekkoepel.
 
Het Moederdagconcert van de Euregio Bigband op de Oldenzaalse muziekkoepel begint zondag 12 mei om 14.00 uur. De entree is gratis. Er zijn voldoende zitplaatsen voor de bezoekers. Koffie, thee en een drankje in de naast de koepel staande boerderij Stakenboer. 
 
Het project Concertmiddag wordt mogelijk gemaakt door het Interregprogramma Deutschland-Nederland met zijn programmapartners en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).