Stoer zeg, achter de drums, toetsen en op gitaar

Regen of zon? Binnen of buiten? Het was vrijdagmorgen om half zeven in alle vroegte een lastige afweging. De popdemo’s voor de kinderen van de hoogste drie groepen van de Oldenzaalse basisscholen. Met de ongunstige weerberichten op de Oldenzaalse muziekkoepel of in school De Leemstee?

Honderden kinderen genieten van popdemo’s bij de muziekkoepel

 

Zingen en muziek maken met Emma van The Voice

 
Met inschakeling van weerman Tonny Morsink uit De Lutte viel de keuze uiteindelijk op de muziekkoepel. En dat bleek ook meteen de enige juiste beslissing, want toen de eerste scholen te voet of op de fiets in Park Stakenkamp arriveerden, brak een stralend zonnetje door. Het bleef de hele ochtend droog. En er ontspon zich een muziekfeestje om u tegen te zeggen. Want wanneer krijg je als basisscholier de kans te zingen met een echte band met als zangeres Emma Boertien (The Voice)?
 
De mooiste en populairste liedjes kwamen vanaf de koepel het park in, waar de kinderen lekker in het gras zaten maar vlot in de benen kwamen als er gedanst kon worden. Terloops vertelden zangeres Emma en de muzikanten, allen muziekdocent bij Kunstenschool Kaliber, mooie details over hun instrument. De drummer liet dan natuurlijk zijn drums horen en de bassist sloeg op zijn gitaar even een lekker ritme aan. Emma liet veel muziekgenres de revue passeren en speelde met de kinderen een QUIZZZZ… ‘Ga staan als je denkt dat dit blues is en blijf zitten als je denkt dat dit country is.’ Om meteen daarop de eeuwig schitterende song ‘Jolene’ van Dolly Parton over de basisschooljeugd uit te storten.
 
Cultuurmakelaar Roxine Engelbarts en wethouder van onderwijs Maaike Rödel openden de twee popdemo’s. En dankzij de gemeente (dranghekken voor de grote fietsenstalling), de koepelvrijwilligers en leden van de Solexclub Oldenzaal (suppoosten om het fietsverkeer in goede banen te leiden) maar natuurlijk ook de vrijwilligers van Impuls en de band werd het een zonnige, muzikale ochtend. Regie: Ceppo, de cultuurorganisatie voor het basisonderwijs, Kunstenschool Kaliber en de muziekkoepel. Waarbij de eerste groep van 200 kinderen nog niet was vertrokken of de volgende kwam er al weer aan. De uitsmijter was overigens voor geluidsman Jordy Huitink. Hij zette meten na het bandoptreden ‘Europapa’ van Joost Klein op en aansluitend ‘Sugardaddy’ van Roxy Dekker. Tientallen kinderen dansten en sprongen voor de koepel. Al jumpend wilden ze nog lang niet terug naar school.
 
De popdemo’s zijn mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds.

Tekst: Felix Nijland. Foto’s: Judith Nijboer.