Gastvrij Oldenzaal een van hoogtepunten muziekkoepel

Het seizoen op de muziekkoepel begint zondag 28 april met bandjes. Daarna tot en met half september een variatie aan optredens en activiteiten, waarin de Stichting Muziekkoepel Oldenzaal samenwerking zocht met de gemeente, cultuurmakelaar Roxine Engelbarts, Kunstenschool Kaliber, de Wandel4Daagse, Euregio, FC Twente Scoren in de wijk, Impuls en Ceppo, de bovenschoolse cultuurorganisatie voor het basisonderwijs in Oldenzaal.
De Euregio Bigband. 
 
Het programma kent derhalve vele leuke ingrediënten, zoals de vele honderden deelnemers aan de Wandel4Daagse die tijdens de eerste avond dinsdag 21 mei langs de koepel in Park Stakenkamp trekken en worden onthaald op live muziek vanaf de koepel. Daarvan zullen ook de honderd deelnemers aan de Rolstoel3Daagse genieten. Zij houden net als vorig jaar een muzikale stop bij de koepel, onder het genot van een hapje en drankje.

Verder komen 400 kinderen van de hoogste groepen van de basischool vrijdag 24 mei naar de koepel, om van alles te leren over popmuziek. Een grote band treedt voor hen op. Met lesbrieven hebben de scholieren zich goed voorbereid. Natuurlijk is er blaasmuziek, dat kan in deze regio bijna niet anders. De internationale component wordt dit seizoen zondag 12 mei gevormd door de gerenommeerde Euregio Bigband onder leiding van de Oekraïnse dirigente Natalie Schiemann. De bigband met Duitse en Nederlandse muzikanten verzorgt op de muziekkoepel van Oldenzaal ’s middags een moederdagconcert.
 
Zondag 23 juni staat Gastvrij Oldenzaal op het programma. Net als in vroegere jaren beginnend om 12.00 uur met een oecumenische viering op de koepel, gevolgd door een middag vol optredens en activiteiten. Iedereen is welkom en wordt aangemoedigd te komen, vooral omdat vluchtelingen, asielzoekers en statushouders maar ook andere medelanders deze dag de hoofdgasten zijn. Elkaar ontmoeten leidt tot begrip en vriendschap. In Zuid-Berghuizen wonen inmiddels zes Eritrese gezinnen. Net als de Oekraïners doen zij actief mee in het programma.
 
Onderstaand het gehele programma van de muziekkoepel in 2024. Onderaan het overzicht de fondsen en sponsoren, die dit koepelprogramma mogelijk maken. Daarvoor grote dank.