Slagwerkers in de dop

Wat spannend! Met opa en oma op een flinke trommel slaan. Deze kleuter genoot er zondagmiddag zichtbaar van, evenals iets oudere kinderen en zelfs vaders en moeders, die wel een instrument wilden uitproberen.
Het kon allemaal op de instrumentenmarkt na het prachtige concert, dat de slagwerkgroep van de Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo zondagmiddag verzorgde op de muziekkoepel in Park Stakenkamp.

Zo’n honderd bezoekers keken en luisterden vol bewondering naar de vaardige trommelaars, die op de koepel regelmatig van positie wisselden en zo blijk gaven van hun vaardigheid op meer dan één instrument. Dirigent Roy Hendriks van de slagwerkers – mannen en vrouwen – zag het optreden in het park in Zuid-Berghuizen een klein beetje als try-out voor de komende tijd. ‘Hier en daar’, zeiden de getrainde oren van de dirigent, ‘kan het nog ietsje beter, maar die hele kleine dingetjes halen we er nog wel uit.’ In grote lijn was Hendriks echter zeer tevreden, evenals de circa honderd enthousiaste bezoekers, waaronder Margaret Johnsen-Bouwman en Borge Sandhaland uit Farsund in Noorwegen. Borge speelt aan de Noorse zuidkust in een muziekvereniging. De slagwerkers kregen na elk nummer een welgemeend applaus van de bezoekers, die vanaf stoelen en bankjes de slagwerkshow volgden.
 
Aan het eind was de conclusie: volgend jaar weer. En dan misschien wel een hele middag, samen met bevriende slagwerkgroepen uit bijvoorbeeld Lonneker en Westerhaar.  

Foto’s: Rick Bouwhuis Fotografie.